Το σχολείο μας κάθε χρόνο ανανεώνει και συντάσσει το πρόγραμμα σπουδών του με γνώμονα τις σύγχρονες εκπαιδευτικές και διδακτικές μεθόδους στην προσχολική Αγωγή, αλλά και την τεράστια εμπειρία των 32 χρόνων λειτουργίας του. 

Το διδακτικό του πρόγραμμα καλύπτει όλες τις Μαθησιακές Περιοχές:

 • Προσωπική & Κοινωνική Ανάπτυξη,
 • Γλώσσα,
 • Μαθηματικά,
 • Φυσική Αγωγή,
 • Τέχνες,
 • Τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνιών,
 • Φυσικών Επιστημών και Περιβάλλοντος

και όλους τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών:

 • συναισθηματικός,
 • κοινωνικός,
 • επικοινωνία/γλώσσα,
 • γνωστικός και
 • σωματικός

Καινοτόμα εργαλεία
στην διαμόρφωση της μαθησιακής εμπειρίας και την εφαρμογή του προγράμματός μας είναι αναλυτικά:

Περιβαλλοντική Αγωγή
Ελεύθερο παιχνίδι
Φιλαναγνωσία
Μαγειρική – Ζαχαροπλαστική
Μουσικοκινητική (Σύστημα Orff)
Χορός (Ρυθμική ή Μπαλέτο)
Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά)
Κατασκευές
Θεατρικό παιχνίδι
Κουκλοθέατρο
Επισκέψεις (Μουσεία – Θέατρα)
Γιορτές

Στόχος μας είναι

Μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος μας να λειτουργήσει ένα σχολείο σύγχρονο, ασφαλές, όπου η φοίτηση είναι χαρά και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές του να αναπτύξουν τις ικανότητες & δεξιότητες τους, την κριτική τους σκέψη και βέβαια τα ταλέντα τους.

Τελικά αυτό που επιδιώκουμε είναι:

Το σχολείο της ζωής και της χαράς

Πυξίδα μας για την επιδίωξή μας αυτή είναι το Φυσικό Περιβάλλον στην εκπαιδευτική πράξη. Η ανάγκη ευαισθητοποίησης του παιδιού στο φυσικό περιβάλλον και η διαμόρφωση της οικολογικής συνείδησης του.

 

Για εμάς είναι ανάγκη η συνειδητοποίηση της αλληλεξάρτησης φύσης και ανθρώπου μια και το φυσικό περιβάλλον επιδρά στην ψυχή του παιδιού, καλλιεργεί αξίες και όμορφα συναισθήματα όπως: ευαισθησία, διάθεση για προσφορά, αγωνιστικότητα αλλά και προσφέρει γνώση για τον τόπο που ζει και εμπειρίες που οδηγούν σε ουσιαστική κατάκτηση και ανάπτυξη όλων των τομέων ανάπτυξης του.

Δεντρόκηπος

Η συστηματική παρακολούθηση του δενδρόκηπου του σχολείου μας με  βόλτες παρατήρησης όπως ορίζει το πρόγραμμα μας κατά την διάρκεια όλου του χρόνου προσφέρει στα παιδιά την γνώση του κύκλου του χρόνου με ένα τρόπο άμεσο, ευχάριστο και αβίαστο και αποτυπώνεται με τρόπο ανεξίτηλο στο μυαλό των παιδιών.

Τάισμα των Ζώων

Το τάισμα των ζώων μας ή το μάζεμα των αυγών μας, δίνει στα παιδιά άλλη μια ευκαιρία άσκησης σε προμαθηματικές έννοιες.

Φύτεμα

Το φύτεμα στον κήπο μας όλες τις εποχές του χρόνου και προετοιμασία ταμπελών με τα ονόματα των φυτών μας είναι μια μοναδική ευκαιρία κατάκτησης του γραπτού λόγου και της ανάγνωσης.

Το “Ξεκίνημα”, το πρώτο Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής στην περιοχή μας, μέσα από τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του, τα υλικά, το διδακτικό του πρόγραμμα, τις μεθόδους (project, field trip, περιβαλλοντικό μονοπάτι) και τα μοντέλα (ολιστικό) που έχει υιοθετήσει δίνει την δυνατότητα στους μαθητές του να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από την εμπειρία του φυσικού κόσμου.
Η σχέση αυτή που αναπτύσσεται ασκεί τα παιδιά να ανοίξουν τους ορίζοντες της γνώσης και της φαντασίας, να αυτενεργήσουν ώστε να δημιουργήσουν και βέβαια να γίνουν, ενήλικες πια, φορείς οικολογικού πολιτισμού και μιας ζωής που αγαπά τους ανθρώπους.