Μουσεία

Μέσα από την επαφή με τα δημιουργήματα της τέχνης και τις επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και  με το φυσικό, το κοινωνικό και το τεχνολογικό περιβάλλον, εμβαθύνεται η προσέγγιση στον ελληνικό και παγκόσμιο πολιτισμό.

Αναπτύσσεται η πολιτισμική συνείδηση των παιδιών, καλλιεργείται το αισθητικό τους κριτήριο και προσφέρεται στα παιδιά η χαρά της προσωπικής και συλλογικής δημιουργίας.

Οι βιωματικές δράσεις δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να έρχονται άμεσα σε επαφή με τα αντικείμενα σπουδών τους

Χώροι εργασίας

Μέσα από επισκέψεις σε χώρους εργασίας (π.χ. λιμάνι), τα παιδιά μαθαίνουν για τις επαγγελματικές δραστηριότητες. 

Έρχονται σε επαφή με μηχανήματα και εργαλεία, αγγίζουν, δοκιμάζουν, τα συσχετίζουν, τα χρησιμοποιούν όπου είναι δυνατόν, καταλαβαίνουν τη σημασία τους.

Τέτοιες δράσεις φέρνουν τα παιδιά σε καθημερινή επαφή με την τέχνη, τον πολιτισμό, αλλά και τη ζωή των ενηλίκων

Τοπικές Δομές

Μέσα από την επαφή με εργασίες, δομές της περιοχής τους και τους ανθρώπους της, (π.χ. λιοτρίβι, πυροσβεστική υπηρεσία κ.ά.) τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργεί ο δήμος τους. 

Δημιουργούν κοινωνικές σχέσεις με εκείνους που συναντούν εκεί, ανταλλάσσουν εμπειρίες και μαθαίνουν με τρόπο αβίαστο τις συνήθειες και τις ασχολίες του τόπου τους.

Τα παιδιά εξοικειώνονται με την πραγματικότητα, κατανοούν πληρέστερα τις αλήθειες της ζωής 

Στείλτε μας το μήνυμά σας

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου μας. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε από κοντά!