Τηλεοπτική εκπομπή

 

Στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με παρουσιαστές τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Γιώργο Οικονομέα, προβλήθηκε video σχετικά με τις δραστηριότητες του Παιδικού Σταθμού “Ξεκινήματος”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η παρουσίαση εστίασε στην Οικολογική Συνείδηση που αποτελεί σημαντικό πυρήνα του προγράμματος σπουδών του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, προβάλοντας video από όλες τις δράσεις του Σταθμού με τίτλο “Λιλιπούτιοι Γεωργοί στο Κορωπί”.

Εφημερίδα

 

Η Εφημερίδα Real News, στο ένθετο Real Planet, η δημοσιογράφος Αναστασία Σιμιτσιάδη παρουσίασε τις δράσεις του Παιδικού Σταθμού “Ξεκίνημα” στην ενότητα “Περιβάλλον και Παιδεία”.

Με τίτλο “Νήπια με Οικολογική Συνείδηση” παρουσιάστηκαν οι εξωτερικοί χώροι του σχολείου μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “δεν θυμίζει σε τίποτα την τυπική εικόνα ενός ελληνικού παιδικού σταθμού”.

“Σε ένα σχολείο διαφορετικό από τα άλλα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη φύση και τα ζώα από πολύ μικρή ηλικία”.

Εφημερίδα

Παρουσίαση του Παιδικού Σταθμού “Ξεκίνημα” στην εφημερίδα “Έθνος” και στη στήλη “Ανθρωπογραφίες” από την Κατερίνα Ρόββα.

Με τίτλο “Τα παιδία παίζει σε φυσικό περιβάλλον – Μικροί φυσιολάτρες εν δράσει”, παρουσιάζεται ο σκοπός του Ξεκινήματος από την έναρξη λειτουργίας του το 1985 και ορόσημο το 1991 όπου εισήχθη η περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία. Ένα επίτευγμα σημαντικό για το Ξεκίνημα, καθώς ο ιδιοκτήτης του σχολείου κ. Χρήστος Βασιλείου είχε ιδρύσει τους πρώτους σχολικούς γεωργικούς συνεταιρισμούς, υπήρξε σύμβουλος του Αντώνη Τρίτση σε θέματα οργάνωσης σχολικής ζωής και συμμετείχε σε προγράμματα οικολογίας, στα οποία τώρα μετέχει ενεργά το σχολείο.

Εφημερίδα

 

Αφιέρωμα στον Παιδικό Σταθμό “Ξεκίνημα” για τα 30 χρόνια Κοινωνικής Προσφοράς του, φιλοξένησε η εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ.

Όπως τονίζει και η εφημερίδα, στα 30 χρόνια του το “Ξεκίνημα” βοήθησε:

  • Unicef
  • Action Aid Ελλάδος
  • Γιατρούς χωρίς Σύνορα
  • Λύρρειο Ίδρυμα
  • Ερυθρό Σταυρό και συγκεκριμένα τους Κούρδους που διαβιούν στο Λαύριο
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μαρκοπούλου
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Κορωπίου
  • Βοήθεια στη Σερβία και σε πολλές άλλες ευπαθείς ομάδες.

Εφημερίδα

 

Στο Χριστουγεννιάτικο bazaar που οργανώνει παραδοσιακά κάθε χρόνο ο Παιδικός Σταθμός “Ξεκίνημα” αναφέρθηκε η εφημερίδα “Επίκαιρα”.

Με τίτλο “Χριστουγεννιάτικο παζάρι αλληλεγγύης”, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στη συγκεκριμένη εκδήλωση τονίζοντας τον φιλανθρωπικό της σκοπό, όσο και στις δράσεις του “Ξεκινήματος” που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ανάγκη για συνεχή προσφορά και σεβασμό στο περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο.