Το ΟΙΚ.ΚΕ.ΠΡ.ΑΓ “ΞΕΚΙΝΗΜΑ” στο Κορωπί συμπληρώνει 33 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ (1985 – 2018). Με τη βοήθεια ΟΛΩΝ σας (προσωπικό – μαθητές – γονείς – τοπική κοινωνία – χορηγοί και φίλοι μας) προσφέρουμε την ΑΓΑΠΗ μας: Γιατροί χωρίς Σύνορα – UNICEF – Χαμόγελο του Παιδιού – Action Aid (υιοθεσία 6 παιδιών) – Κιβωτός του Κόσμου – Λύρειο Ίδρυμα – Ερυθρός Σταυρός (κούρδοι στο Λαύριο) – κοινωνικά παντοπωλεία (δήμων Μαρκοπούλου και Κορωπίου) – Ενορία Αγίου Δημητρίου Κουβαρά – κατοίκους της Μάνδρας – “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.α

Τα έτη 2018 και 2019 θα είναι “αφιερωμένα” να βοηθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” που ιδρύθηκε το 2010 υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, υλοποιώντας το όραμα του Μητροπολίτη της κ. Νικολάου: “Σκοπός μας είναι να ανακουφίσουμε τον πόνο, να αγκαλιάσουμε τη δυσκολία, να μοιραστούμε το βάρος με τον ασθενή και την οικογένειά του και να συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσο”. Αυτό η “ΓΑΛΙΛΑΙΑ” το έχει πετύχει:

  • στο Σπίτι των Ασθενών από το 2010
  • στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης από το 2011 και
  • στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας, το πρώτο Hospice στην Ελλάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2018.

 

Οι μαθητές του ΟΙΚ.ΚΕ.ΠΡ.ΑΓ “ΞΕΚΙΝΗΜΑ” (Παιδικός Σταθμός & Νηπιαγωγείο) με τη βοήθεια των γονιών και των παιδαγωγών τους θα διαμορφώσουν ειδικό χώρο στο χριστουγεννιάτικο παζάρι της “ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ” με τα έργα τους (ημερολόγια, οικολογικές κατασκευές ανακύκλωσης, γλυκά, οικολογικά προϊόντα κ.α). Τα έσοδα θα δοθούν στη “ΓΑΛΙΛΑΙΑ”.

 

Επίσης, καλούμε ΟΛΟΥΣ τους παλιούς μαθητές – γονείς και φίλους του ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ να προσφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο (προϊόντα, κατασκευές, γλυκά, δώρα κ.α) για τον εμπλουτισμό του χριστουγεννιάτικου Παζαριού της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ.

 

(ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6936119671 κ. Βασιλείου)

 

Επιπλέον τους καλούμε ΟΛΟΥΣ

Το Σάββατο και την Κυριακή 8 & 9 Δεκεμβρίου ώρα 10:00 – 18:00 στους χώρους της ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ  Αγίου Δημητρίου 23 στα Σπάτα (δίπλα στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού). Τις ώρες λειτουργίας του Παζαριού θα γίνονται και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τους επισκέπτες.

 

Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ για να δώσουμε την ΑΓΑΠΗ μας στον συνάνθρωπό μας όπως κάνουμε εδώ και 33 χρόνια…

 

Από το ΞΕΚΙΝΗΜΑ