Το Οικολογικό Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα» λειτουργεί από το 1985 στο Κορωπί και από το 1992 στεγάστηκε στις ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις  του στον Μεσογείτικο Κάμπο, έξω από τον πυκνό αστικό ιστό.

Τριανταδύο χρόνια πολύτιμης και δημιουργικής εμπειρίας μας οδήγησαν σε μια σφαιρικότερη αντίληψη και οργάνωση αυτού που αποκαλούμε προσχολική αγωγή στην εκπαίδευση και αγωγή στην πράξη. Σπουδάσαμε την εκπαίδευση και ανήκουμε σε αυτήν. Δεν σταματήσαμε παρόλα αυτά να νιώθουμε την ανάγκη για συνεχή ουσιαστική επιμόρφωση και έρευνα αλλά και να υιοθετούμε την φράση του Σωκράτη:

“Άνθρωπος παιδείας κεκοσμημένος τών ζώων κάλλιστον”

(= Ο άνθρωπος που κοσμείται από μόρφωση είναι το ωραιότερο από τα ζωντανά πλάσματα).

Το σχολείο μας είναι ένας ζωτικός χώρος που τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι καλλιεργούν όλες τις ευαισθησίες τους, αναπτύσσουν τις εκφραστικές τους ικανότητες, απελευθερώνουν τις φαντασίες τους, συνεργάζονται, υποχωρούν, σέβονται δημιουργούν και τελικά χαίρονται με όλα αυτά που κάνουν αβίαστα και ελεύθερα.

 

Γι’ αυτό το «Ξεκίνημα» είναι Έργο Ζωής!

 

Επιλέγουμε ένα σύνολο εξειδικευμένων Εκπαιδευτικών και Επιστημονικών συνεργατών για την επιτυχή εφαρμογή τόσο του προγράμματός μας όσο και πρωτοποριακών και καινοτόμων προγραμμάτων όπως: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Αγωγή Υγείας, Κυκλοφοριακή Αγωγή, Ολυμπιακή Παιδεία, Αγωγή Καταναλωτή, Πολιτιστικά κ.ά. Μέλημά μας… η στενή συνεργασία με τους γονείς, ώστε να βοηθήσουμε ΜΑΖΙ στην ομαλότερη διάπλαση του παιδιού.

Πάνω από όλα, όμως και πριν την γνώση δίνουμε την αγάπη και το μεράκι μας για το ουσιαστικότερο, σωστότερο και ασφαλέστερο «ξεκίνημα» του παιδιού σας στην πρόοδο, την χαρά και την προκοπή!