Η επιλογή του πρώτου σχολείου του παιδιού σας, δηλαδή ο Παιδικός Σταθμός που θα φοιτήσει, είναι μια απόφαση πολύ σημαντική για το μέλλον του.

Είναι μια επιλογή που δεν μπορεί και κυρίως, δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη ή στην εύκολη λύση.

Εδώ και 32 χρόνια δείχνουμε στην πράξη αυτό που πιστεύουμε:  ότι το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Ξεκίνημα» δεν είναι απλά ένας χώρος φύλαξης, είναι ένας ζωτικός χώρος που τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι καλλιεργούν όλες τις ευαισθησίες τους.

Προσχολική Ηλικία

Η Προσχολική ηλικία είναι η πιο τρυφερή και ευαίσθητη περίοδος του ανθρώπου και έχει ζωτική σημασία για τη σωματική, διανοητική και κοινωνική του ανάπτυξη. Οι εικόνες και οι εμπειρίες που δέχεται σε αυτό το διάστημα θα τον ακολουθούν για όλη του τη ζωή.

Προσχολική Αγωγή

Για εμάς η Προσχολική Αγωγή είναι έργο ζωής, είναι η διαδικασία του προσανατολισμού του παιδιού σε ορισμένες αξίες, στάσεις, δεξιότητες και γνώσεις με σκοπό την κοινωνικοποίησή του. Η φοίτηση του παιδιού στο Κέντρο μας, προπαρασκευάζει τη φυσική μετάβασή του από την οικογενειακή ζωή, στο σχολικό περιβάλλον και αργότερα το περιβάλλον της ενήλικης ζωής του.

Οικολογία

Αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας είναι το ότι, πιστεύοντας ότι η Γη είναι το μοναδικό μας σπίτι, μαθαίνουμε μαζί με τα παιδιά να το αγαπάμε… Γιατί μόνο ό,τι αγαπάμε πραγματικά το σεβόμαστε και το προστατεύουμε.